Bardonecchia hører til blandt den lille, eksklusive skare af italienske skidestinationer, der har været blandt de første. Det første store arrangement, der blev afholdt i Bardonecchia, var det italienske mesterskab i styrtløb tilbage i 1909, og den første skilift blev bygget i 1935. Bardonecchia ligger 1.300 meter over havet, og omgivet af bjergtinder, der når op til 3.500 meter.
Bardonecchia byder på gode shoppingmuligheder, hvad enten man er på jagt efter noget til garderoben, fine vine, ure m.m. – her er det meste. Byen har et halvt hundrede barer og restauranter samt et velfungerende natteliv, hjulpet godt på vej af pubber, barer og et par natklubber. I terrænet er der 12 chalet-restauranter og barer, fordelt med løs hånd ud over de 100 kilometer pister. Her er der gode muligheder for en fælles frokost eller en eksklusiv middag. Når mørket falder på, kan man komme frem til en af de højtbeliggende restauranter med "snowcat".
Selve skiløbet strækker sig over 100 kilometer, fordelt på 3 områder: Jafferau og Colomion/Melezet, med en ca. fordeling på 40/60. Når man er kørt på ski i bunden af Jafferau, er der 3 til 5 minutter til Colomion-Les Arnauds/Melezet. Skiløbet, lifterne m.m. blev opdateret op til OL i 2006. Pisterne vedligeholdes dagligt og er en kombination af åbne strækninger og skiløb ned igennem skov – her er noget for enhver skiløber, uanset om man er begynder eller erfaren. Området "Jafferau" er begunstiget af et godt skiløb, hvor mange af pisterne ligger åbent og med god udsigt. De 100 kilometer skiløb er fordelt på 54 kilometer blå, 38 kilometer rød og 08 kilometer sort. Herudover er der masser af gode muligheder for off-piste skiløb.
Vores vurdering: En italiensk perle, og ukendt for de fleste uden for Italien. Der er skiløb for alle, uanset niveau. Byen er en typisk italiensk alpin landsby med charme og stemning, som man kun finder i Italien.